Bydlení na útesu

Jak by se ti líbilo bydlet v domě zavěšeném na skále 40 metrů nad hladinou rozbouřeného oceánu? Australští architekti takový dům vyprojektovali a bydlení v něm musí být úchvatné.

bydleni-na-utesu

Australská společnost Modscape se zabývá návrhem a realizací moderních prefabrikovaných domů. Většinou jde o minimalistické krabicové stavby s čistými liniemi a velkými panoramatickými okny. Ani tentokrát se design nevymyká jejich stylu. Jen s tím rozdílem, že dům se rozhodli situovat na dost neobvyklé místo - zavěsit na útes 40 metrů nad hučící vlny oceánu.

Design s názvem Cliff House (Dům na útesu) je montován z modulárních prefabrikovaných dílů a zavěšen na traverzách zapuštěných hluboko do skály. Architekti se inspirovali svijonožci - korýši, kteří se usidlují v moři na útesech, pilířích mola nebo mostů. Stavba se směrem dolů zužuje, stejně jako ulita korýše.

cliff-house-dum-na-utesu.jpg

Koncept domu má 5 podlaží. Přístupný je z pátého patra, kde se nachází parkovací stání pro 2 vozy. Do nižších pater se dostaneme po schodech nebo výtahem.

cliff-house-design.jpg

Čtvrté podlaží nabízí vstupní halu, rozložitý obývák a jídelnu s kuchyňským koutem. Na třetím podlaží nalezneme 2 ložnice s koupelnou, na druhém pak velkou ložnici s další velmi prostornou koupelnou. Nejmenší je první podlaží, které je koncipováno jako lodžie a je vhodné pro párty. Nachází se zde totiž vířivka a velký gril.

cliff-house-obyvak.jpg

Takové bydlení bude krásné, ale asi jen pro odvážné. Rozhodně ne pro lidi, které trpí závratí z výšek a otevřených prostorů. Zvláště když několik desítek metrů pod Tebou se tříští o útes metrové vlny.

Komentáře

Vložit komentář

Captcha kód
Zveřejněno 23.9.2014