Surfařský simulátor v Praze

Z pražské čtvrti Letňany se stává centrum neobvyklých sportů. Již v letošním roce zde vyroste Surf Aréna Praha. Jedná se o krytou halu se simulátorem umělé vlny pro surfování. Těš se na super zábavu!

surf-arena-praha-letnany

Pražské Letňany mají svůj název od létání. Kromě letiště zde najdeme již fungující Skydive Arénu, kde si můžeš vyzkoušet a natrénovat volný pád. A letos zde postaví další pozoruhodnou stavbu s názvem  Surf Aréna Praha, kde můžeš provozovat pro Čechy dost neobvyklý sport - surfing na vlnách.

Surf Aréna Letňany

Objekt Surf Arény bude situován v areálu OC Letňany v sousedství Aqua parku Letňany Lagoon, lce Arény a již zmíněné Skydive Arény. Bude zahrnovat vlastní budovu se simulátorem vlny, venkovní parkoviště a přilehlé zelené plochy. Třípodlažní budovat bude disponovat restaurací s visutou letní terasou. Nebude tu chybět také bar a sportovní prodejna specializovaná na surfařské vybavení a módu. Dále tu najdeme pódium pro kulturní programy a pořádání menších koncertů a společenských či firemních akcí.

surf-arena-letnany-budova

Většinu hlavních prostor objektu Surf Arény však bude zabírat technologické zázemí pro vytváření vlny. Např. pokud bude instalován základní model FlowRider Double společnosti Wave Loch, bude se jednat o 10cm hluboký  proud vody, generovaný turbínou s tryskami o výkonu 240 koní. Proud  teče "do kopce" a simuluje tak mořskou vlnu, po které se dá jezdit. Plocha pro surfování bude mít na šířku 10m (celková plocha 59 m2) a je tvořena vypnutou pružnou textilií, která bezpečně ztlumí všechny pády. Celkové bude atrakce dlouhá téměř 17m s převýšením "vlny" 1,2m.

indoor_surfing

Nabízené služby

Při indoor surfingu může zákazník bez zkušeností se surfingem již po úvodní několikaminutové  instruktáži (za doprovodu instruktora) začít s tzv. body-boardingem (ježdění  na surfařském prkně vleže). Po několika jízdách pak můžeš pokračovat v nácviku jízdy vestoje, stejně jako se jezdí na opravdových vlnách na moři. Tento způsob jízdy již dává surfaři super zážitek z vodního proudu, kdy se dají provádět s prknem různé triky.

Základním nabízeným produktem arény bude tzv. poukaz, což je přesně definovaný časový úsek za doprovodu instruktora, který bude obsahovat 15-minutovou úvodní instruktáž, veškeré potřebné vybavení, čas na vlastní surfování (za doprovodu instruktora) a následný rozbor jízdy na základě pořízeného videozáznamu.

Další nabídka bude zahrnovat rodinné balíčky nebo exkluzivní lekce, při nichž bude trenažér využíván pouze jedním zákazníkem nebo uzavřenou skupinou. Zařízení pojme maximálně 12 jezdců (v 1 hodině), kteří se budou střídat v jednotlivých jízdách. Surfovat mohou 2 jezdci současně.

Indoor surfing ve světě

lndoor surfing se stal v poměrně krátké době oblíbeným sportem, ve kterém se pořádají mezinárodní soutěže a výkony profesionálních jezdců se těší velkému mediálnímu zájmu. Akce jsou často spojené s hudební produkci kapel nebo DJ's. Nejvíce areálů s umělou vlnou najdeme samozřejmě v USA, které je kolébkou surfování. Tuto atrakci lze nalézt i v dalších zemích jako je UK, Austrálie, Korea, Japonsko nebo Holandsko (viz instalace simulátoru firmy Waveloch). Nejbližší lokality pro nás nalezneme v Itálii a Německu.

indoor_surfing_tricky

Zahájení provozu již na podzim 2014

Surf Aréna Praha bude první instalací interiérového surfařského simulátoru v post-komunistickém bloku Evropy. Investorem projektu je společnost Surf Aréna. Základní stavební kámen bude položen koncem března, oficiální otevření pro veřejnost se pak plánuje na září 2014.

Surf Aréna bude jedinečnou atrakcí na pomezí sportu a společenské zábavy. Jízda na vlnách je vhodná nejen pro surfové nadšence, ale širokou veřejnost všech věkových kategorií. Máme se na co těšit!

Informace byly převzaty z Letňanských listů a Facebooku Surf Arény.

Komentáře

Vložit komentář

Captcha kód
Zveřejněno 20.2.2014